Detail informatie over de AutoHobbyClub “Kijkduin”.

 

-     Op 21 augustus 1972 is de autohobbyclub opgericht. Een nieuwe onderafdeling van de W.S.O.V. Onder WSOV-voorzitterschap, dhr Filee . We kregen een onderkomen in het fort Kijkduin, in Huisduinen en onze naam was geboren. De autohobbyclub “Kijkduin”.

-     Op 23 september 1972 werd de eerste algemene leden vergadering gehouden en een bestuur gevormd. (De eerste voorzitter werd dhr Gastenveld).

-     In 1988 heeft dhr C. Beneker ; Gr. M. v. Waardenburglaan 61; 1785 JN  Den Helder, (0223635082) het logo van de autohobbyclub “Kijkduin” ontworpen.

-     Van 1972 tot 1992 is de hobbyclub gehuisvest geweest in het fort Kijkduin te Huisduinen. Daarna is het in handen gekomen van de stichting “Stelling Den Helder”.

-     In 1992 werd een deel van gebouw 2 op de oude rijkswerf terrein, waarin voorheen o.a. de oude polyester en timmermans -werkplaatsen waren gehuisvestigd, toegewezen voor een onderkomen van de autohobbyclub. Een nieuwe start. De hobbyclub moest gaan voldoen aan de geldende milieu eisen.

-     Op 10 mei 1993 is het nieuwe en tevens het huidige onderkomen van de autohobbyclub (in gebouw 2 op het oude rijkswerf terrein) officieel geopend.

-     De autohobbyclub “Kijkduin” is op 24 oktober 2003 op het internet gezet. Op deze site willen wij u een impressie  geven van de hobbyclub die wij uitoefenen. (De provider is/was Freeler.nl, wat later overgenomen is door HetNet.nl . Dit gaf een slecht leesbaar internet adres!).

-     Met ingang van 7 april 2008 krijgen we een eigen domein naam. Onze oude site adres ‘ http://home.hetnet.nl/f2hautohobbyclub~/index.htm ‘ vervalt bij HetNet.. Op genoemde datum zijn wij te vinden onder ons eigen adres:    www.ahc-kijkduin.nl    .

-     Met ingang van 1 januari 2010 is de personeelsvereniging W.S.O.V (= Willemsoord-Sport-en OntspanningsVereniging) samengegaan met P.V.M.B (= PersoneelsVereniging-Marine-Bedrijf) en kreeg de nieuwe naam M.B.S.O.V. (= Marine-Bedrijf-Sport-en OntspanningsVereniging).

-    Op 17 juni 2017 is na las werkzaamheden, in de club, brand ontstaan. Auto's die binnen stonden moeten als verloren worden beschouwd. De voorzitter vreest het ergste wat betreft de hobby club.

-    Op 1 november 2017 gaat de club weer beperkt open. We zijn heel tevreden over de inzet die sommige hebben getoond.

 

 

 

 

 

 

Terug: